понеділок, 16 травня 2016 р.

Семінар Технологія «Дистанційний учитель» в рамках концепції розвитку освіти України


https://drive.google.com/drive/folders/0BwKE7DoMNReQOVZTRUtUVHhzWG8
 12 травня 2016 року відбувся семінар вчителів інформатики на базі нашої ЧСШ №8, на якому розглядали технології «Дистанційного учитель» в рамках концепції розвитку освіти України. 
Мотивацією слугувало відео Кена Робінсона «Новий погляд на систему освіти» (можна переглянути за посиланням https://goo.gl/klGZhL)
Кукоба Світлана Іванівна, директор ЧСШ №8, ознайомила присутніх із структурою ІКТ-компетентності вчителів в рамках нової концепції освіти. Зокрема, докладно зупинилась на трьох ступенях володіння ІКТ-компетенціями для педагогів. Вона наголосила на необхідності володіння технологією «Дистанційний вчитель» не лише вчителів інформатики, але й кожного вчителя предметника.

З теоретичними аспекти технології «Дистанційний вчитель» присутніх ознайомила Завадка Оксана Михайлівна, вч. інформатики ЧСШ №8. Вчитель розглянула складові цієї технології: не лише кожен вчитель повинен вміти створювати презентації в PowerPoint, але й на необхідності навичок записувати живі презентації, відео уроки, проводити вебінари та інше. Наголосила на необхідності застосування розташовувати ці матеріали у соцмережах, у власних блогах для їх вільного доступу учням під час навчання та, зокрема, карантину.


Я, Панкевич Любов Юріївна,  вч. інформатики ЧСШ №8, доводила до відома вчителів один з новітніх методів, розглянутої технології, відеоскрайбінг, в яких галузях він застосовується і докладно зупинилась на можливості застосування його в освіті. 

Я розповіла присутнім про жанри при створенні відео у стилі скрайбінгу, яких слід дотримуватись правил. Зокрема, докладно зупинилась на ролі персонажа при створенні відеороликів, на складанні сценарію з дотриманням жанру.




В результаті роботи у майстер-класі «Створення сценаріїв до роликів у стилі скрайбінгу»,


учасники семінару вчителі інформатики створили власні ролики у стилі ручного скрайбінгу:
1.

2.

3.

3 коментарі: